Pár slov o projektu Údolí Svratky

Objevte doposud trochu opomíjený kraj, který nabízí nepřeberné množství rozličných aktivit. Ochutnejte úžasnou regionální gastronomii v našich restauracích. Degustujte širokou nabídku vín a Champagne! Nadýchejte se čerstvého vzduchu při pěších procházkách s jedinečnými výhledy! Zapoťte se při sportovních aktivitách! Osahejte si vlastní limity při adrenalinových zážitcích! Zaposlouchejte se do zvuků přírody a tekoucí řeky! Nasajte jedinečnou atmosféru Českomoravské vrchoviny! Zkrátka ochutnejte Vysočinu všemi smysly!

Obec Vír patřila vždy mezi vyhledávané turistické cíle. Již za první republiky propadla kouzlu zdejší krajiny velká řada osobností, jako bratři Čapkové, Jan Masaryk a další. Bezesporu největší slávu přinesla Víru výstavba zdejší téměř 80 metrů vysoké betonové přehrady, která sloužila až do osmdesátých let také pro turistický ruch a rybaření.  Na konci osmdesátých let byla zdejší nádrž prohlášena významným zdrojem pitné vody a její okolí zahrnuto do prvního stupně ochrany vodního zdroje. Během následujících dekád význam Víru jako turistického cíle postupně upadal.

Zpět na první stránky novin a do hlavních televizních zpráv jsme Vír vrátili v roce 2006 s naším projektem nejvyšší uměle vytvořené ledové stěny, na kterou se dodnes zimu co zimu sjíždějí horolezci z celé ČR. V následujících letech ve Víru vyrostly lezecké trasy, zajištěné via ferraty, bikové traily a turistické vyhlídky. V roce 2018 jsme otevřeli půjčovnu sportovního vybavení Adrex Base Camp a o další dva roky později restauraci a hotel Forest Resort.

V roce 2019 jsme spustili turistické informační portály www.udolisvratky.cz, www.udolisportu.cz, www.udolihistorie.cz, www.udolikultury.cz. V tomtéž roce se i díky naší podpoře stala zdejší chudobínská borovice evropským stromem roku. Zkrátka během více než 15ti let se nám podařilo vrátit Vír na turistickou mapu České republiky, nicméně to nejzajímavější je teprve před námi!  Číst více...

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (6.1 + 32.5) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru