Dva projekty v participativním rozpočtu obce Vír

Ve čtvrtek 23.března 2023 jsme poprvé veřejně představili hned dva naše projekty, které přihlašujeme do letošního participativního rozpočtu obce Vír. V něm se letos rozdělí celkem 200.000,- Kč, přičemž naše projekty v součtu představují částku 175.000,- Kč. A jaké projekty se tedy ucházejí o Vaši podporu?

Oprava autobusové zastávky u továrny Vír

Stálá výstavní expozice historie továrny a stavby přehrady. V této části obce se koncentruje stále více lidí v souvislosti s provozem via ferrat, ledové stěny, vodáckého kanálu, trasy Via Czechia, půjčovny Adrex Base Camp. Na obou březích Svratky probíhají práce na kultivaci prostředí. Modrý přístřešek zastávky již není reprezentativním prostorem a poškozené skleněné výplně mohou být nebezpečné. Cílem návrhu je tento prostor opravit a smysluplně využít. Nově opravený prostor by měl sloužit jako venkovní volně přístupná galerie s fotografiemi, dokumenty a informačními panely prezentujícími historii továrny od založení po současnost a stavbu přehrady.

Revitalizace vyhlídky Klubačice

Klubačice je atraktivním vyhlídkovým místem, které může při zkvalitnění přístupových stezek přilákat i méně zdatné výletníky nebo být snáze dohledatelným cílem pro návštěvníky via ferrat, kteří si prodlouží základní okruh. Pokud zároveň „občerstvíme“ vyhlídkové místo panoramatickou fotografií, opravíme a doplníme bezpečnostní prvky, dostane se Klubačice opět do hledáčku turistických portálů, médií a nakonec i návštěvníků. Vyhlídkové místo je primárně turistickým cílem. Klubačice je svou dochozí blízkostí z obce i častým místem procházek obyvatel Víru. Oprava zabezpečení bude prospěšná všem návštěvníkům. Následná propagace bude mít přínos především pro obec a subjekty podnikající ve službách.

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (31.7 + 7.3) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru