Stravování
Forest Resort
Restaurace v přízemí prvorepublikové vily nabízí celoroční posezení pro přibližně 30 hostů, přičemž během letních měsíců se kapacita navyšuje díky velké terase s nádherným výhledem až na 100 míst. V kuchyni se zaměřuje na práci s čerstvými regionálními surovinami a menu přizpůsobuje aktuálnímu ročnímu období a dostupnosti jednotlivých ingrediencí. Kromě chutných jídel a profesionálního servisu se můžete těšit na čepované plzeňské pivo, skvělá vína a pravděpodobně největší kolekci original Champagne široko daleko.
Otevírací doba:
Po-Čt: 17:00 - 22:00
Pá-Ne 12:00 - 22:00
Hospoda v Továrně
Unikátní hospůdka v bývalém průmyslovém areálu ve Víru na Českomoravské vrchovině. Široká nabídka nápojů, speciality z originální udírny, regionální produkty. Klidná zahrádka s bezpečným parkováním kol, velkoplošná TV na sportovní přenosy a skvělé pivo chlazené Svratkou.
Otevírací doba:
Po-Ne: 10:00 - 18:00 (o víkendu dle hostů až do 22:00)
Autokemp Na Kopci
Autocamp Na Kopci, dříve známý jako dětský tábor Jitřenka, se nachází v malebném zákoutí Vysočiny mezi obcí Vír a Bystřicí nad Pernštejnem. Návštěvníkům nabízí nejen krásnou přírodu pro relaxaci, ale i spoustu turisticky zajímavých míst v okolí. Na své si přijdou především milovníci cyklo a pěší turistiky.
Otevírací doba: Po-Ne: Neuvedeno
Hotel Vír
Od roku 2014 je ve Víru znovu otevřen tříhvězdičkový hotel Vír, který po rekonstrukci nabízí moderní ubytování ve 23 pokojích s celkovou kapacitou 60 lůžek. V hotelu je samozřejmě k dispozici také restaurace s nádhernou letní terasou a krásným výhledem na řeku Svratku a okolní kopce. Samozřejmostí je bezplatné wi-fi připojení a parkoviště před hotelem.
Otevírací doba:
- Ne - Čt: 11:00 - 21:00
- Pa - So: 11:00 - 22:00
Osvěžení "U tety Áji"
Velmi příjemnou zastávkou při cyklistických nebo pěších toulkách kolem Vírské přehrady je Osvěžovna U tety Áji v Chlumu. Nekuřácká hospůdka s kapacitou cca 20 míst. nabízí během letních měsíců i posezení na příjemné zahrádce s dětským koutkem (pískoviště,trampolína houpačky).
Otevírací doba:
- Pá: 20:00 - 22:00
- So: 19:00 - 22:00
- Ne: 13:00 - 17:00
Penzion Zubr
Rodinný penzion Zubr se nachází v samém srdci Vysočiny na břehu řeky Svratky v malebné obci Ujčov. Rodinný penzion Zubr se nachází v samém srdci Vysočiny na břehu řeky Svratky v malebné obci Ujčov.
Otevírací doba:
- Po: 17:00 - 21:00 (pouze bar)
- Út: 12:00 - 22:00
- St - Čt: 12:00 - 21:00
- Pá - So: 12:00 - 23:00
- Ne: 12:00 - 21:00
- Út - So vaříme do 19h
- Neděle vaříme do 17h
Rybí bistro Nedvědice
Rybářský areál je umístěn na soutoku Chlébského potoka a řeky Svratky. Zájemci o rekreační rybolov zde najdou ideální zázemí pro rybaření bez povolenky. Pruty, nástrahy a návnady možno zapůjčit. Vrchní rybník je osazen pstruhy (co se chytne se musí vzít). V rybníku pod břízami vysazen kapr, karas a lín (malá ryba se vrací, většího kapra lze odkoupit). Nabídka občerstvení stojí primárně na rybách: smažený pstruh v cizrnovo kukuřičné krustě, rybí hranolky apod. Příjemné posezení skýtá relax zóna a dětské hřiště.
Otevírací doba:
- Po - Pá: 10:00 - 17:00 (pouze sportovní rybolov)
- So - Ne: 10:00 - 17:00 (sprotovní rybolov i rybí bistro)
Pivnice Kozlovna
Stylová pivnice s originálním interiérem, spojující to nejlepší z tradičního českého pivovarnictví s moderními trendy dnešní gastronomie. Naše Kozlovna byla otevřena v roce 2007 jako první v České republice v rámci projektu Plzeňských pivovarů na vybudování značkových hospod Velkopopovického Kozla. V příjemném prostředí naší Kozlovny si můžete vychutnat tanková, ale i sudová piva, které Vám perfektně načepuje, kromě jiných účastníků soutěže, i Kozel Mistr Výčepní 2019, Anička Sladká. Nabídka naší kuchyně je široká a zaměřuje se na hlavně na čerstvé a sezónní suroviny.
Otevírací doba:
- aktuálně na telefonu 603 295 144
Restaurace Harenda
HARENDA (havířská hospoda) nese ve svém názvu vzpomínku na všechny havíře z nedalekých uranových dolů v Dolní Rožínce, kteří se zde kdysi scházeli, bavili se a odpočívali po své nelehké práci. Dnešní Harenda je ovšem ryze moderní restaurace, splňující ty nejnáročnější trendy dnešní gastronomie. Naše kuchyně je zaměřena zejména na čerstvé a sezónní suroviny s využitím nejnovějších technologií. Kromě perfektní kuchyně a profesionálního servisu se můžete těšit na tankové pivo a širokou nabídku kvalitních vín od českých a moravských vinařů.
Otevírací doba:
- aktuálně na telefonu 603 295 144