Zajímá Vás cokoliv o projektu Údolí Svratky? Ptejte se!

Sklad odpadků z Německa? Ubytovna pro zahraniční dělníky? Tisícovky turistů, kteří zničí atmosféru doposud poklidné vesnice? Kácení lesů, bourání hradů :-) Rádi bychom předešli zaručeným fámám a zbytečným nedorozuměním. Ptejte se, klidně anonymně, na cokoliv Vás napadne. Rádi odpovíme na všechny dotazy.

Dotazy vkládejte formou komentářů k článku!

Zpět na přehled

Komentáře

Marek M 8.3.2022 18:35

Dobrý den, rád bych se zeptal, kdo je autorem projektu? Dekuji

Údolí Svratky a.s. :
Dobrý den, na projektu se podílí početná skupina angažovaných osob, ale duchovním otcem celého záměru je David Matuška. Autorem architektonické studie projektu Továrna Vír je pak Lukáš Větrovec, který stojí i za rekonstrukcí Mediky na Adrex Base Camp nebo Rossiho vily na Forest Resort.

Petr 22.3.2022 22:04

U tak velké investice by mělo být zvykem zveřejnit zdroje financování, to znamená konkrétní investory a další zájmové osoby, případně vlastnickou strukturu. Četl jsem článek "Projekt Továrna Vír" včetně komentářů, ale tuto důležitou informaci jsem nikde nenašel.

Údolí Svratky a.s. :
Dobrý den, souhlasíme, že financování projektu musí být transparentní, což ale neznamená, že může, nebo dokonce musí být veřejné. Struktura akcionářů a jejich jména jsou samozřejmě k dispozici všem dotčeným orgánům a institucím na vyžádání, nicméně bez souhlasu jednotlivých akcionářů je logicky nebudeme zveřejňovat. Můžeme jen konstatovat, že se doposud jedná o fyzické a právnické osoby se sídlem v ČR, a že stále existuje možnost do projektu investovat a stát se tedy jedním z partnerů. Pokud časem získáme souhlas se zveřejněním, rádi všechny investory odprezentujeme a poděkujeme jim za jejich pomoc a podporu!

Občan 24.3.2022 00:17

Je součástí projektu nová kanalůizace fabriky? Pokud ano, bude se možné připojit na Vaši čovku? Děkuji za reakci.

Údolí Svratky a.s. :
Dobrý den, jednou z prvních věcí, kterou budeme muset v areálu továrny řešit, je právě kanalizace a řešení čištění odpadních vod. Na jednání zastupitelstva jsme před pár dny prezentovali možnost spolupráce při tomto projektování, které by mohlo zahrnovat i napojení některých domů mimo areál na plánované řešení. Uvidíme, zda obec tuto nabídku přijme. Pokud ano, tak určitě rádi nabídneme možnost připojení na ČOV nebo jiné zvolené řešení.

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (1.4 + 37.5) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru