Na brigádě s Martinem Koukalem

Víkend patřil v Továrně Vír údržbě zeleně. Po mnoha letech bez zásahů se jednalo místy o "džungli", která bránila přístupu k mnoha částem budov. Aby bylo možno provést základní posouzení stavu zdiva a jeho sanaci, bylo třeba si proklestit cestu přes křoviny, náletové dřeviny a kopřivy. Pro kultivaci zeleně mimo pásy kolem budov vyčkáme na období vegetačního klidu.

Makám v Továrně

Areál bývalé továrny Rotter je natolik rozsáhlý, že víkendová brigáda na obnovení přístupu ke všem budovám, okapovým svodům a odvodňovacím kanálům nestačí. Ale povedlo se hodně. I díky Martinu Koukalovi, který se v neděli připojil k našim "brigošům". Martin procestoval s běžkařskou reprezentací celý svět, kořeny má však u nás v regionu. Rodištěm mu je Bystřice nad Pernštejnem a ve Víru má příbuzenstvo. Proto projekt "Továrna Vír" od začátku sleduje a továrna mu v budoucnu ráda nabídne zázemí pro jeho aktivity a projekty.

Soukromá facebooková skupina

Revitalizace areálu továrny ve Víru není běžný developerský projekt. Továrna Vír se celkovým pojetím stává zajímavým environmentálním a společensky odpovědným počinem, který nahrává myšlence na budoucí "komunitní" využívání areálu. Respektive vytvoření "klubu" nadšenců z řad sportovců jezdících do Víru na skály, traily či na vodácký kanál nebo z lidí podporujících lokální produkci potravin či fandících šetrným zdrojům energie nebo z kreativců, kterým se líbí revitalizovat industriální prostředí. Prostě pokud Vás areál a projekt oslovuje, můžete mu pomoci svou prací. Vstoupíte tím do klubu "Makám v Továrně", což vám zajistí klubovou kartu s doživotními benefity v podobě výrazných slev (až 50%) na ubytování v budoucím hotelu Továrna a další zajímavé slevy na služby v regionu dle odpracovaných hodin.

Pokud máte chuť podílet se na revitalizaci Továrny Vír, neváhejte nás kontaktovat, možností a podob spolupráce je mnoho. A jakou osobnost potkáte na další brigádě? Nechte se překvapit ;)

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (2.0 + 25.6) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru