Hydroponie a aquaponie ztrácí kredit. Ne vlastní vinou…
I my se stále častěji setkáváme s dotazy, zda není plánované využití hydroponie v areálu Továrny Vír ekonomickou sebevraždou, a zda se nechceme raději vydat jiným směrem, když podobné farmy v ČR krachují. Rozhodli jsme se tedy využít této příležitosti a vysvětlit, v čem je námi plánované využití hydroponie rozdílné a proč se žádných negativních scénářů nebojíme.
Hydroponie umožňuje vysoce efektivní pěstování rozličných druhů zeleniny, ovoce nebo bylin, přičemž právě pestrost produkce, nikoliv její kvantita, je to co nás na moderním zemědělství zajímá. Chceme kvalitní a čerstvé suroviny pro naše vlastní restaurace, a to v co možná největší možné pestrosti a ideálně po 365 dnů v roce. Vše co ve Víru vypěstujeme, ve Víru také zpracujeme a nakonec i sníme…tedy správně řečeno sníte :-) Stejně tak veškerá produkce ryb bude sloužit výhradně pro pokrytí naší vlastní spotřeby, proto nás netrápí ani levná zahraniční konkurence, ani stále rostoucí tlak na ceny.
V hydroponii spatřujeme obrovskou příležitost, jak znovu posouvat naši již tak vyladěnou gastronomii. Právě čerstvé suroviny jsou základem moderního vaření a upřímně, co víc si může kuchař přát, než čerstvě sklizenou zeleninu nebo ovoce třeba v lednu či únoru :-) Sledujte naše stránky a sociální sítě a nenechte si kazit náladu negativní kampaní, která moderní zemědělství v následujících měsících pravděpodobně čeká. A snad již brzy na viděnou ve Víru u misky čerstvých hydroponických jahod!
Komentáře
Žádné příspěvky